Hari Perpisahan En. Md Jais bin Samat

Laporan oleh Norfatin Amira binti Samin

Encik Md Jais Bin Samat merupakan seorang pengetua yang berdedikasi dalam melakukan sesuatu kerja. Beliau banyak memberikan sokongan dan dorongan kepada semua warga sekolah terutamanya para pelajar. 4 Januari 2013 merupakan tanggal kenangan beliau kerana itulah kali terakhir beliau berucap di SMKB.

Pihak sekolah telah mengadakan satu majlis untuk menghargai jasa tuan pengetua yang telah berkhidmat lebih kurang setahun di SMK Belitong. Majlis dimulakan dengan bacaan surah Yasin bagi pelajar 1,2 dan 4 manakala pelajar tingkatan 3 dan 5 bersolat hajat bersama pengetua.. Majlis diteruskan lagi dengan bacaan biodata tuan pengetua oleh Pn. Sabariah bt Mamat.  Selaku wakil pelajar SMK Belitong, Khairul Azman Shah  diberi peluang untuk menyampaikan sepatah dua kata dalam majlis tersebut. Seterusnya, Encik Mustafa Kamal bin Yahya selaku wakil para guru turut memberikan ucapan yang menyentuh perasaan. Majlis disempurnakan dengan ucapan Encik Md Jais bin Samat.

Pada jam 11.10 pagi, para pelajar dan guru-guru berkumpul di Dataran  Budi untuk bersalaman dengan pengetua tersayang. Para guru turut tidak melepaskan peluang ini untuk bergambar bersama-sama. Warga SMKB berharap agar En. Md Jais bin Samat, mantan pengetua SMKB dapat terus cemerlang dalam menjalankan tugas di PPD Mersing.

Comments are closed.