Jom Jadi Hebat

Laporan oleh Aiman Najla Muchtar

Pada 30 April 2014, pihak sekolah SMK LKTP Belitong telah menjemput seorang penceramah  yang dikhaskan untuk para pelajar dari tingkatan 1 hingga 4 sebagai inisiatif menaikkan semangat para pelajar sebelum menghadapi peperiksaan pertengahan tahun.

Ceramah ini disampaikan oleh Sdr. Nasrull Shahfik Yaacob yang merupakan bekas pelajar SMK LKTP Belitong dan berasal dari Felda Ulu Belitong. Beliau sekarang merupakan pelajar di UITM Pulau Pinang dalam jurusan  Kejuruteraan Awam (Khidmat Bangunan & Penyelenggaraan). Beliau boleh dijadikan sebagai sumber inspirasi kepada para pelajar.

Program motivasi ini dianjurkan oleh pihak sekolah dengan bertujuan mengajak para pelajar menjadi insan yang terhebat dan lebih hebat di dunia dan akhirat. Pelbagai formula telah diberikan untuk dimanfaatkan oleh setiap pelajar dengan sebaiknya. Antaranya, 5 kunci untuk menjadi hebat ialah:

  • Hala tuju
  • Energi positif
  • Bangkit
  • Akhlak baik
  • Tumpuan

Disamping itu, beliau juga banyak memberi dorongan dan sokongan kepada pelajar. Diharapkan timbul kesedaran dalam diri pelajar untuk memperbaiki diri menjadi insan yang terhebat.

Banyak input dan pengajaran daripada ceramah Jom Jadi Hebat! Semoga para pelajar di SMK LKTP Belitong menjadi seorang yang hebat tak kira dalam apa jua bidang yang diceburi.

Sekiranya para pelajar mempunyai sebarang masalah ataupun ingin mendapatkan nasihat secara peribadi, beliau boleh dihubungi melalui laman Facebook: CA Nasrull Shahfik, Twitter: @NasrullShahfik dan melayari laman Blog: nasrullshahfik.blogspot.com.

Comments are closed.